4 ting som irriterer meg med Game of Thrones sesong 7

Jeg har vært en dedikert fan av Game og Thrones siden 02.februar 2015. Grunnen til at jeg husker datoen er fordi det er samme dag Emmett fylte ett år. Jeg var høygravid, og vi bestemte oss for å få den lille fyr’n inn på eget rom. Nå var jo en ny trollunge på vei, og vi tenkte at en 180-seng ikke har plass til fire personer. Jeg var nemlig ikke den eneste feite i familien, Sami var sympati-preggis og hadde lagt på seg 8 kg på 8 måneder.

Det er forresten bare én av oss som ikke har gått ned gravidekiloene. Gjett hvem!

Legger til et lite hint:

tenor

Uansett. Prosjekt: få-unge-i-egen-seng gikk helt greit i starten, og vi begynte samme dag på serien Game of Thrones. Vi hadde dritmange sesonger vi ikke hadde sett, og var veldig spente. Vi så cirka sånn her ut:

giphy

Men etter bare én episode begynte ungen å gråte i sengen sin, og vi fløy frem og tilbake fra TVen til barnerommet. Sånn seriøst konstant. Da så vi sånn her ut:

giphy-1

Etter et par kvelder med løping frem og tilbake (ikke at noen av oss hadde vondt av det) tok vi vuggingen halvveis ut i stuen for å følge med på serien samtidig som vi prøvde å få ettåringen til å sovne. Serien ble såpass spennende at vi sakte, men sikkert, havnet i sofaen med fyr’n på brystet. Og slik lærte Emmett å sove til lyden av sverd.

To og et halvt år senere sover begge barna i egen seng, og vi har kommet til sesong 7 av GOT. Serien er for meg fortsatt magisk, og jeg gleder meg til mandag hele helgen. Helgen kunne godt vært avblåst for min del. Jeg har blitt helt Fotballfrue og bare «MANDAGER ASSA, DET ER SÅ DIGG #IKKEBLÅMANDAGHERIGÅR’N #BLESSED. Men jeg må ærlig si at de første sesongene var mye bedre. Ja, dragene er rå – og de hadde vi ikke i sesong 1. Å se Jon og Dany sammen er fantastisk, det hadde vi heller ikke i sesong 1. Likevel har serien mistet noe av piffen, og her er 4 ting som gjør den nest siste sesongen av favorittserien litt irriterende.

 

1.Det går for fort frem

Tidligere tok det mange episoder for karakterene å bevege seg fra ett sted til et annet. Og med god grunn. Det er enorme avstander mellom de ulike stedene i Westeros, og disse folka har ikke biler engang! De GÅR eller sitter på HEST (herregud, tenk at det finnes mennesker der ute som liker hester frivillig). Nå kan det virke som serieskaperne er litt lei av å lage Game of Thrones, så de gidder ikke «kjedelige» klipp av Jon som seiler, eller Dany som rir. De vil bli ferdig så fort som mulig.

Det går utover min opplevelse, fordi det ikke er realistisk. Og ja, jeg skjønner at drager, iskonger og skogsbarn ikke er realistiske heller, men i GOT-universet er det jo det. Jeg vil ikke ha fire episoder av Jon som sitter i en døll tralle på vei til Castle Black, men et par klipp av reisen ville gjort denne sesongen bedre.

 

2. Jamie og Bronn i vannet

Episoden the spoils of wars ender med at Bronn redder Jamie fra å bli brent levende av dragen til Dany. Guttakrutt slenger seg i vannet, og episoden går i svart. Hjelp, er de døde? Ble de tatt til fange av Dany? Spiste dragen dem likevel? OMG!

Neida… Neste episode starter med at de dukker opp fra vannet LAAAAANGT unna fiendene. Som om de har holdt pusten 1 km under vann… Jeg har ikke ord. For en irriterende scene. Også er jeg lei av at episoder ender med en «cliffhanger» som overhode ikke er en cliffhanger. Vi vet at Jamie ikke skal dø på den måten, så ikke bruk tid på lage «spenning» ut av noe så tåpelig. Og det er urealistisk at Dany ikke tok dem til fange. Hun kunne bare plystret på noen Dothraki’s, og vipps hadde de hatt et svært verdifullt kort på hånden (eventuelt i fangehullet).

 

3. Den idiotiske planen om å hente en whigt for å vise Cersei

Desidert det dummeste jeg har sett på GOT noen gang. Faktisk dummere enn da Arya overlevde 15 knivstikk i magen.

Så planen er altså å sende en fakkings KONGE til den andre siden av wallen for å kaaaanskje kunne klare å hente en whigt for å viiiise til Cersei?! For hun blir sikkert kjeeeempe imponert over å se et unaturlig monster der hun står med tidens monster-soldat selv.

gu3XdYZ

Det er ikke verdt å risikere livet til Jon Snow – Kongen av Nord – for å kanskje, muligens klare å fange et whigt. Og om de klarer det så aner de faktisk ikke om de klarer å holde den i live helt frem til Kongshavn. Istedenfor å bruke tiden på dette kan de heller ta med seg de tre dragene og hele hæren til Dany, og faktisk redde verden fra horden av døde monstre som er på vei til Westeros.

 

4. Littlefingers plan om å skape splid mellom Arya og Sansa

Baelish planter altså et gammelt brev Sansa skrev under tvang til familien sin. Om jeg husker riktig ble hun tvunget til å skrive at faren hennes er en foræder, og at Winterfell må bend the knee for Joffrey. Han vet at Arya finner lappen og står skjult i mørket og smiler lurt. Men hvorfor er dette en lur plan? Plottet hans røpes jo i det samme Arya konfronterer Sansa.

A: Ehh, hva faen, har du skrevet dette?

S: Ehh, ja, men jeg ble tvunget til det av Cersei.

A: Åja.

giphy-3


Utenom dette er sesongen knallbra. Mine favorittøyeblikk er:

  1. Da Jon hilste på Drogon
  2. Aryas liksom-duell med Brienne
  3. Den vanvittige flammekrigen i episoden The spoils of war

Love it!

1*VbwUKC7G3YOklZiGo6MF9A

 

No Comments

Leave a Comment