ekte kjærlighet

Jeg har lyttet til så mange lydbøker de siste ukene, at måten jeg tenker, snakker og skriver på er pompøs og dramatisk. Jeg kan stå opp og gå bort til quooker-kranen min og tenke «pulverkaffen dannet et mønster i den nyvaskede og dråpevåte gullkoppen. Det kokende vannet sprutet ut av kranen og omgjorde massen til en jevn, brun kaffe. Ofte tenker jeg at gjester tror jeg serverer kaffe og te med glovarmt vann fra springen. At ikke alle vet at kranen faktisk gir kokende vann. Rent, kokende vann. Like kokende, sterilt vann som den du koker i en kjele. Og ofte tenker jeg at gjester synes jeg er sparsom siden jeg serverer pulverkaffe. At de ikke forstår at pulverkaffe faktisk er den beste kaffen for meg. Jeg elsker pulverkaffe. Og jeg elsker kokende vann rett fra kranen».

Så kler jeg på meg, og velger favorittjakken nok en gang. «De på jobben tror kanskje at jeg bare har én jakke. At jeg løy da jeg sa at jeg elsker klær og trender. At en ekte fashionista ikke ville gått med samme jakke hver bidige dag. Så henger jeg fra meg skinnjakken, og åpner jakkeskapet. Det henger jakker på rekke og rad, den ene vakrere enn den andre. Jeg husker hvor, og når, alle er kjøpt. Hver gang har jeg stått på butikken og tenkt ‘om jeg bare kjøper denne jakken blir jeg lykkelig, og jeg vil aldri trenge en jakke til igjen’. Men så ender det med at den også, som alle de andre jakkene, blir hengende i skapet, mens favorittskinnjakken får bli med på alle mine eventyr der ute i verden».

På toget sitter jeg med kaffekoppen i glass som jeg kjøpte etter at jeg så doku-serien til Live Nelvik. Hun Skypet med en inspirerende miljøforkjemper fra New York. Den kule it-jenta fortalte at hvert eneste menneske i Vesten produserer så mye søppel at denne verden til slutt vil gå under. Derfor kjøpte jeg en glasskopp som jeg prøver å ta med meg hver gang jeg går ut døra. På den måten kan jeg bidra med én mindre pappkopp på søppeldynga. Jeg kjøper for mye kaffe ute. Samtidig som jeg lurer på hvor alle pengene mine blir av bruker jeg flere hundre kroner på kaffe hver uke. Og mens jeg undrer på hvor pengene min blir av, blir jakkeskapet i gangen stadig fullere.

Til tross for at jeg bare bruker favorittjakka.

2 Comments

Hedda

about 2 år ago Svar

Åh, jeg likte dette innlegget og at du er tilbake! Og for en drømmejakke omg

Vilde

about 2 år ago Svar

tusen takk Hedda! jeg sluttet aldri å blogge, men det har vært så mye jobb og skole det siste året, at det går litt i glemmeboka. Skal prøve å bli litt flinkere hehehe

Leave a Comment