jeg anbefaler disse 8 podkastene

Hallo livet etter podkast. Så bra du ble.


_DSC4660


Jeg er en podkast-elsker, og fjasing på øret har vært en del av hverdagen min helt siden jeg hørte den første episoden av Tusvik & Tønne i 2012. Jeg har lyttet til damene helt fra starten av, og føler meg derfor som en superekte fan. Hilsen hun som sendte fanmelding til Sigrid på Facebook.

Helt sant.

De fleste podder kommer med kun én episode i uka, noe jeg syntes er alt for lite. Helst kunne jeg ønske de beste lagde åtte episoder i uka! Men det er jo litt for mye å forlange, så istedenfor å abonnere på et par stykker, er det et titals podkaster jeg følger ukentlig. Da har man liksom alltid en uspilt episode som kan underholde meg på trilletur eller mens jeg tar oppvasken.

Ikke undervurder podkast på øret mens du rydder, tar oppvasken eller stryker skjorter. Husarbeidet blir plutselig kvalitets-alene-tid. Og dét skal du ikke ta for gitt når man lever med en voksen mann og to små babyer.

(2-åring i trassalder har herved blitt nedgradert til baby)


Mine podkast-favoritter (linkene er klikk-bare og vil føre deg videre til podkasten):

Silje og Karine får meg på trening hver mandag. I tillegg til treningsmotivasjon, tips og triks, snakker de om mat og deler enkle og sunne oppskrifter. Karine er dessutten søster’n min, og jeg er hennes største heiagjeng!

Om du ikke allerede har lyttet til alle episodene anbefaler jeg å scrolle helt neders og starte på episode 1.

Sesong 1 handler om mordet på tenåringen Hae Min Lee, og ekskjæresten Adnan Syed som ble dømt for drapet, og har sittet fengslet siden. Drapet skjedde på tidlig 90-tallet, og fantastiske Sarah Koenig tar oss med på ferden der hun prøver å løse gåten.

Men husk: ikke hør på sesong 2. Verste driten jeg har vært borti.

Jannecke Weeden og Storm Pedersen prøver å løse sine egne, og lytternes i-landsproblemer. Podden er veldig morsom, og det skader jo heller ikke at Jannecke er Norges herligste kvinne.

De homofile paneletgutta snakker løst og ledig om kjendiser, seg selv og… kjendiser. Jeg oppdaget den for bare noen uker siden, og bing-lyttet til alle episodene jeg hadde gått glipp av. De er rett og slett kjempemorsomme!

Kristopher Schau og Espen Thoresen intervjuer en kjendis hver uke, på en løs og ledig måte. De sitter ikke i studio, men podder fra bussen, trikken, på café eller hjemme hos den de intervjuer. Noen episoder er veldig dølle, men det er bare å lytte til epsiodene der de prater med kjendiser du faktisk er nysgjerrig på.

Disse jentene har fått ufortjent lite oppmerksomhet. Line og Margrethe er to single, høylytte og herlige damer som har bestemt seg for å date hyppig og dokumentere alt i en podkast. Innholdet deres er veldig bra, de er megaflinke og ærlige. Dessverre er lyden litt dårlig, men det er levbart. Anbefaler å starte på episode 1 så du kan følge hele historien fra starten av.

Jeg har lyttet til alle syv episoder, men det trenger ikke du å gjøre. Jeg anbefaler at du hører på Case #2 Britney og Case #4 Vanity Plate.


Det finnes jo de som enda ikke har dykket ned i podkastverden. Så hvis du er en av dem, men ikke aner hvordan du kommer i gang, har jeg laget en kort guide.

Har du Iphone har du allerde en app liggende på mobba. Den er lilla og heter podkaster. Trykk på den. Nederst finner du en meny, og her trykker du på f.eks topplister eller søk. Når du finner en podkast du vil følge trykker du på «ABONNER», da vil du finne denne podden under «Mine podkaster».

Den siste episoden ligger alltid øverst, så hvis du f.eks går inn på Tusvik & Tønne ser du at episoden som har tallet 1 er den som ble lagt ut for bare noen dager siden. Om du vil høre helt fra begynnelsen av (som jeg anbefaler at du gjøre uansett hvilken podkast du velger å høre på), må du scrolle helt nederst. I Tusvik & Tønne sitt tilfelle må du scrolle ned til episode 167. Altså er episode 167 den første episoden de la ut. Litt forvirrende det der.

Om du ikke har Iphone har klikk.no laget en guide til hvordan du gjør det, og den finner du her.

Husk at episoder tar mye plass på mobilen så ikke last ned en haug med en gang. Last ned en og en, så sletter de seg når du har hørt de ferdig. Det går selvfølgelig an å høre online også, men da bruker du data på mobilen. Men dette må ikke forveksles med det å abonnere på en podkast. Du kan abonnere på hvor mange du vil uten at det tar plass på mobilen.

Forresten, skal du ut å fly (eller dra til steder uten dekning, hello Asker) må du huske å laste ned noen episoder av favorittpodden din! For å gjøre det trykker du på de tre små prikkene øverst i venstre hjørne der episodetittelen står. Da får du opp flere valg, og trykker dermed på «last ned episode».

god lytting!

6 Comments

Birgitte

about 3 år ago Svar

Enig. Podcast har forandret livet mitt. Nå er det sånn at jeg har latterkrampe mens jeg trener og tar oppvasken(Tusvik og Tønne). Alle kjedelige ting er plutselig morsomt :D Anbefaler også Stuff you should know (bare hør på temaer du er interessert i da), og This American Life (masse spennende historier, perfekte å sovne til) :)

Vilde

about 3 år ago Svar

Har hørt så mye bra om suff you should know så da skal jeg sjekke det ut. Jeg er allerede superfan av This American Life, bare glemte å ha de på listen haha. Har hørt på de noen år nå faktisk. Har du noen episoder å anbefale? Har hørt mange veldig bra, men etter en periode der jeg kun kom over kjedelige episoder så har jeg hatt en lang pause.

Ellen

about 3 år ago Svar

Elsker podden Veckans Bläcka! (Og stort sett alt annet Perfect Day media produserer).

Vilde

about 3 år ago Svar

Så spennende, da skal jeg sjekke den ut :)

Hun der maleglade

about 3 år ago Svar

Jaaa, jeg har nytt gledene av podcast siden 2010! Det er jo bare så digg. Stemmer i med Ellen, Perfect Day media produserer mye bra - og trenger du tiiiimer med prat i øret; sjekk ut Fredagspodden (de beste episodene er på starten) og Alex og Sigges podcast (favoritt), som begge er på sine tohundrede-og-noe episoder nå. Da har du 400(!) fine timer foran deg :-)

Leave a Comment